Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


DÉVÉNY ANNA - DSGM manual terápia

2009.12.06

A Dévény Anna féle manuál terápiáról

  

A DSGM minden eddigi mozgás rehabilitációtól eltérő, új szemléletre épülő rendszer. Nem az eddig ismert eljárások kibővítése, továbbfejlesztése, hanem a mozgáskorrekció alapvetően új megközelítése. Ezt az eredeti gyógyító módszert Dévény Anna gyógytornász, művészi torna szakedző dolgozta ki 1976-tól kezdődően, kettős képzettségének gyakorlati tapasztalatai alapján.

A DGSM az elmúlt 28 év alatt a mozgássérülések valamennyi területén kimagasló eredményeket volt képes felmutatni!!

 

A szülési agykárosodások (cerebralparesis = CP) izomtónus eloszlási zavar szempontjából 2 jellegzetes csoportja a csökkent (túl laza) és a fokozott (túl feszes) izomtónus. A túl laza u.n. „floppy baby” – állapot a hypotonia, a túl feszes izomzat a spasticitás. Megfelelő kezelés nélkül a kezdetben csak jelzetten fennálló tünetek egyre kifejezettebbé válnak. Ezeket a gyermek nem növi ki, éppen ellenkezőleg; a növekedés az agysérülésből eredő állapotokat rontja. 
 
A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Dévény speciális manuális technikával a szülési sérült koraszülöttek és újszülöttek 75-80%-a gyógyítható, illetve állapotuk jelentősmértékben javítható.  

 

Elérhetőség:  http://www.deveny.hu

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.