Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HRG terápia

2009.12.05

 

MI A HRG TERÁPIA?

 

 

A hidroterápiás rehabilitációs gimnasztika 1994 óta levédett magyar fejlesztő módszer, mely Lakatos Katalin (PhD) nevéhez fűződik.
A HRG – terápiát vízben végzik. Kezdő csoportokban minden alkalommal a szülő is a medencében van, így aktívan működik közre a terápiában. A HRG-terapeuta útmutatásait követve a szülő gyermekével együttesen végzi a gyakorlatot.
Az azonos tünetekkel bíró gyermekek egy csoportba kerülnek, maximum 4-6 fő a csoportlétszám
.

 

Kép

 

 

A HRG fejlesztés, játékos, látványos, élvezetes a gyermeknek, még ha gyakran megterhelő is. A célzott fejlődést szem előtt tartó, fokozatosan nehezedő és bonyolultabbá váló mozgásformák egymásra épülve váltják ki az idegrendszeri fejlődéshez nélkülözhetetlen ingereket.

 

A foglalkozások kezdetben 30-45 percig tartanak, ahol úszógumi, labda, karika, vízi járda, szörfdeszka, úszódeszka, vízi csikó, kötelek, merülő tárgyak, csúszda és egyéb eszközök használatával, folyamatos mondókázással garantálják a mozgás és értelmi fejlődést, melynek mértéke féléves terminusokban mérhető.

  

Ezt a vizi terápiát egészíti ki egy tornatermi mozgássor is, melyet a szülő konkrét rajzok segítségével megkap, hogy naponta otthon milyen mozgásos-lengetős-hintáztatós feladatokat csináljon a gyermekével. Ezután 6 hetente van személyes kontroll, ahol meg lehet beszélni hogy melyik feladat hogyan ment, melyiket szerette a baba, mennyit fejlődött. S ha a gyógytornász úgy ítéli meg akkor újabb feladatsorral lehet hazamenni.

 

Rendkívül hatásos terápia és a gyerekek imádják a sok hintáztatós elem miatt :)

  

Elérhetőség:

  

HRG Alapítvány Budapest:  http://www.bhrg.hu/magunkrol.html

Békéscsaba: http://autpont.hu/?p=info&id=26